П`ятниця, 29.03.2024, 03:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть якість послуг НБУВернадського
Всього відповідей: 4
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека інформаційного суспільства

Головна » 2012 » Січень » 9 » Бібліотеки як складова електронного діалогу громади і влади
20:48
Бібліотеки як складова електронного діалогу громади і влади
15 грудня в Центральній бібліотеці м. Миколаєва ім. М.Л. Кропивницького відбулася прес-конференція, присвячена початку реалізації проекту «Бібліотеки як складова електронного діалогу громади і влади». Проект підтримано програмою «Бібліоміст» в рамках конкурсу «Навчально-інноваційні бібліотеки - 2011» з метою узагальнення та поширення кращих практик бібліотек України та зарубіжжя з організації доступу для населення до електронного урядування.
В основу проекту покладено багаторічну роботу Центральної бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького у забезпеченні відкритості та прозорості діяльності органів влади, організації доступу жителів міста до офіційної інформації. Завдяки чому було створено передумови для участі бібліотеки в розвитку електронного урядування на місцевому рівні. У 2010 р. бібліотека увійшла в число співвиконавців міської програми «Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки». За зазначеною програмою для організації доступу громадян до електронних адміністративних послуг в бібліотеках Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва планується розмістити інтерактивні центри доступу до місцевого документообігу. Проект було підтримано Миколаївською міською радою.
Протягом року бібліотека проводитиме дослідження кращих практик доступу до послуг електронного урядування у бібліотеках України та за кордоном. Узагальнені результати дослідження вийдуть у друкованому посібнику, який в подальшому буде розповсюджено серед публічних бібліотек України. Для ознайомлення бібліотечної спільноти й громадськості з кращими практиками та отримання практичних навичок роботи з зазначеного напрямку бібліотекою буде проведено 4 міжрегіональних навчальних семінари у Миколаєві, Дніпропетровську, Рівному та Чернігові.
Партнерами бібліотеки у проекті виступили Національний центр електронного урядування, американська неприбуткова організація PH International, яка забезпечує реалізацію проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» (IDEA) в Україні, Українська бібліотечна асоціація, Миколаївська міська громадська організація «Фонд розвитку м. Миколаєва», Миколаївський міський благодійний фонд МЕТА «Від спільного бачення - до спільних дій» та ін.
У прес-конференції взяли участь заступник Миколаївського міського голови М.О.Сапожнікова, представники програми «Бібліоміст», партнерських організацій, громадських організацій м. Миколаєва, місцева бібліотечна спільнота, ЗМІ.
Національний центр електронного урядування.

Переглядів: 658 | Додав: Petrosem | Теги: Бібліотеки як складова електронного, Навчально-інноваційні бібліотеки, ім. М.Л. Кропивницького, Миколаєв, проект, e-gov, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Гість  
1
Роль бібліотек у розвитку електронного урядування
від Наталія Шпакова - Середа 12 Листопад 2008 10:06
http://e-osvita.org.ua/mod/forum/discuss.php?d=60

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]